Wat is het vershil tussen arabica & robusta koffiebonen?
Arabica & robusta
Er zijn twee soorten koffie die commercieel geteeld worden: arabica en robusta. Ze hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen. Hieronder vind je enkele verschillen:
Arabica is complexer van smaak en is moeilijker te telen door de gevoeligheid van de plant.
Daardoor ligt de prijs van arabica een stuk hoger dan die van robusta.
Robusta heeft een heel bittere smaak en bevat dubbel zoveel cafeïne als arabica, maar is wel makkelijker te telen door haar resistentie tegen ziekten en insecten.
Robusta wordt voornamelijk gebruikt in goedkopere koffieblends, maar wordt ook vermengd in Italiaanse koffies.
100% arabica wordt vaak als kwaliteitslabel gebruikt, maar zegt eigenlijk enkel iets over de soort boon die gebruikt wordt. Er bestaan zowel arabica koffies van goede kwaliteit als van slechte kwaliteit.
Als je graag een heerlijke koffie wil drinken kies je dus best voor een 100% arabica van HOGE kwaliteit.
Hiervoor kan je bij Kaffee Velo terecht.
Wij leveren enkel 100% arabicabonen die op een ambachtelijkte manier gebrand worden.
Ontvang enkele koffietips
We sturen 1 tot 3 e-mails per jaar.
Bedankt
Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbriefSimon Lootens
Barista en koffie expert
Lees meer:
Wat is een barista?
Een barista is een vakman - of vrouw die zich specialiseert in het bereiden van koffiedranken.
Een barista is te vergelijken met een sommelier uit de wijnwereld maar met kennis over koffie.
Vaak beheerst hij de kunst om figuren met melk te maken.